Spring naar inhoud

Houtrot

Houtrot steekt vaak ongemerkt de kop op en is de belangrijkste oorzaak van problemen met kozijnen en andere houten onderdelen van uw woning. Slecht onderhoud of onvakkundig schilderwerk is vaak de oorzaak. Het herkennen en behandelen ervan vereist het nodige vakwerk.

In de praktijk ontstaat houtrot vaak in de hoeken van het kozijn, bij verbindingen en liggende onderdelen of gewoon door de wind. Bouwdelen die in de wind staan, vertonen op den duur "windscheuren" die voor veel problemen kunnen zorgen. De oorzaak zit het dus in het kleinste scheurtje op bijvoorbeeld uw kozijn. Deze scheurtjes vormen vochtaantrekkers, die in combinatie met zuurstof en temperatuur uw houtwerk veel schade toe brengt.

Als er enkele delen van het hout zijn weggerot, maar de stevigheid nog goed is, kan Grütter Schilderwerken dit repareren. Nadat de rotte delen zijn verwijderd, wordt het gat opgevuld met een supersterke epoxy. Dit kunststof vulmiddel is sneldrogend, vormvast en perfect over te schilderen. Nadat de verflaag is aangebracht ziet u er niets meer van. Op deze manier is beperkte houtrot goed te repareren, bij meer houtrot raadt Grütter Schilderwerken aan uw houtwerk te vervangen. Tijdens het offertetraject inspecteren wij uw pand op hout aantastingen. Dit geeft u een goed beeld van de technische staat.